Gamification · 11 november 2022

BinasBingo!

Komende week is het toetsweek voor mijn leerlingen. Ik wilde het blokuur waarin ze zelfstandig aan de slag moesten leuk beginnen, dus heb een BinasBingo gemaakt. We hebben het hoofdstuk materialen behandeld, dus het doel van de les was om de leerlingen sneller gegevens op te laten zoeken met de kolomkop erbij. Omdat het het nieuwe examenprogramma was heb ik dichtheid, soortelijke warmte en warmtegeleidingscoëfficiënt gebruikt in de bingo.

Er is druk gebladerd, vergeleken (er staat bijvoorbeeld 0,8*10^3 en 0,80*10^3) en gekleurd. Ik had geen prijsjes en de leerlingen vonden dat ook niet eens erg. Ze vonden het tof om even op een ongedwongen aan de slag te kunnen met iets dat ook nog nuttig was. Ze hebben nu door dat er een tabel met vloeistoffen is, en dat metalen en vaste stoffen in twee verschillende tabellen staan.

De Bingokaarten heb ik gegenereerd op MyFreeBingoCards en je vind hier ook het Excel bestand om aan de leerlingen voor te lezen. Gebruik het, pas het aan en deel het!