Gamification · 18 november 2022

Avengers Game

Ooit stond er in de NVOX een artikel over de Avengers Game. Ik heb toen lang gezocht op internet om het werkblad te vinden. Ik kan de oorspronkelijke maker helaas niet meer vinden, maar daar zouden de credits heen moeten gaan. Het is een manier om de stof van een heel hoofdstuk op een speelse manier te herhalen in groepjes.

Afgelopen week heb ik met havo3 elektriciteit herhaald met dit spel. In groepjes van 4 leerlingen beantwoorden ze vragen over de stof. Voor iedere Infinity Stone moeten drie vragen beantwoord worden. Als deze alledrie goed zijn mogen ze de steen inkleuren op het blad.

Ze mogen per keer maar aan één kaartje werken. Dus wanneer ze een steen verdiend hebben mogen ze het kaartje ruilen voor een andere. Ze moeten bij de docent checken of het goed is. Wat ook goed werkt is twee leerlingen de taak geven om de antwoorden te checken. Die zijn soms nog strenger dan dat jij bent ;-)…

De bestanden die je onderaan vind zijn voor NOVA havo3 hoofdstuk 1 en 5. Je kunt makkelijk de opdrachten aanpassen voor een ander hoofdstuk, maak ze niet te moeilijk. Als leerlingen alle stenen willen verdienen in de les moet het wel haalbaar zijn.

Print de opdrachten drie keer uit. Zo kan er schaarste ontstaan omdat er een inifinity stone opdrachtenkaartje er niet meer ligt. Koop kleurpotloden (rood, oranje, geel, groen, blauw en paars) en print de antwoorden een keertje uit. Print de tweede dia van de powerpoint zoveel keer uit op A3 als je groepjes hebt en ga ervoor! Gebruik het, pas het aan en deel het!