Filmpjes · 23 november 2021

Roze licht

De mensen die mij persoonlijk kennen weten dat ik dol op roze ben. In het studentenhuis waar ik woonde waren 15 mannen en ik, dus alles wat een roze kleur had was duidelijk van mij. Dit heb ik er ingehouden dus de geodriehoeken die ik op dit moment te leen heb voor leerlingen zijn beplakt met een roze eenhoorn erop. Op mijn bureau staat een roze eenhoorn plakbandhouder die er mooi bij past. Hoe het kan dat er geen roze licht in de regenboog zit laat dit filmpje van minute physics zien.

MinutePhysics is een gaaf kanaal met korte filmpjes over uiteenlopende natuurkundige onderwerpen. Voor onderbouw leerlingen gaan ze wel snel maar met wat uitleg van de docent erbij zijn ze erg leuk voor in de les.

Dit filmpje laat ik in klas twee of drie zien als we het over kleuren zien en kleuren scheiden hebben. Het is fijn dat hierin ook de andere vormen van licht al kort aangestipt worden. Dan kan ik eraan refereren als we met straling gaan beginnnen.