Filmpjes · 5 oktober 2021

Brandblusserlol

Dit is het eerste blogberichtje over filmpjes. Mijn doel is om de filmpjes die ik leuk of hilarisch vind én die ik kan koppelen aan natuurkunde hier ook te delen. Ik ben fan van Dennis Storm en Valerio Zeno in “proefkonijnen”, een programma van BNN-VARA dat jaren geleden werd uitgezonden. Ze behandelen allerlei onderwerpen, en hebben een tijd “survival at home” gehad. Je zult er hier veel van terugzien met het natuurkundige onderwerp waar ik het behandel.

Dit filmpje gebruik ik om de derde wet van Newton te behandelen; door de kracht waarmee de kooldioxide uit de brandblusser wordt gespoten ontstaat er een even grote kracht op de fiets/rolstoel in tegengestelde richting waardoor deze zal gaan bewegen. Dit gebeurt met veel lol; veel plezier!

Dennis en Valerio die brandblussers als voortstuwing gebruiken