Gamification · 27 september 2024

Triominos

Ik laat de laatste les voor het proefwerk leerlingen graag op een andere manier met de stof bezig gaan. Eén van de manieren is een soort triominos. Leerlingen maken een puzzel van allemaal driehoekjes die samen één grote driehoek vormen. De twee kanten die tegen elkaar aanliggen horen bij elkaar. En dus is het eigenlijk geen triominos maar meer een puzzel. Leerlingen waarderen deze alternatieve lesactiviteit heel erg!

Leerlingen aan de slag met de triominos

Leerlingen zijn zo bezig om de verschillende reproductie-kennis te testen en in elkaar te puzzelen. Ik heb er flink wat gemaakt ondertussen, en print ze dan op verschillende kleuren papier uit. Zo is het duidelijk welke kleuren bij elkaar horen.

Deze puzzeltjes zijn ook ideaal om de voorkennis te activeren wanneer je met een nieuw hoofdstuk start. Pak die van vorig jaar er eens bij en achterhaal eens wat je allemaal nog weet!

De opgeloste triominos!

Alle puzzeltjes bewaar ik in een theedoos: een ideale bak met vakjes waar je precies een vakje per triominos kan gebruiken. Hieronder vind je de template als je formules wil gebruiken (Meneer Poulus heeft een template op zijn site staan als je alleen woorden hebt). Daarnaast een aantal triominossen in een .ZIP die ik al heb gemaakt.

Gebruik het, pas het aan en deel het!