Filmpjes · 9 november 2021

Sneeuwwitje

Ik persoonlijk ben dol op Disney. Mijn huidige havo5 leerlingen begonnen dit te vermoeden toen één van de leerlingen vroeg wat een echoput was. Ik vroeg hem daarop of hij Sneeuwwitje had gezien en hij keek me niet begrijpend aan. Ik heb het stukje uit de film waarin Sneeuwwitje zingt in de put erbij gepakt en op het bord gezet:

Sneeuwwitje zingt in de (echo)put

Het was een beetje in de categorie “childhood ruined” toen me het leuk leek om de diepte van de echoput uit te rekenen. We hebben grof geschat dat het vijf seconden duurt voordat de echo te horen is, dan kom je toch op een diepte van grof geschat een kilometer uit. Daar lijkt het niet op in de film, een schatting levert dan een meter of 5 op denk ik.

Ik geloof dat het meeviel met de leerlingen die het schokkend vonden, ze vonden het vooral grappig dat hun docent Disney aan natuurkunde kon koppelen ;-)…